Friday, April 28, 2006

Islamsk lag i Sverige

Mahmoud Aldebe i Sveriges muslimska förbund vill ha egna lagar för muslimerna i Sverige.
Ett brev har skickats till samtliga riksdagspartier. Kraven gäller bla att imamer ska få undervisa muslimska barn i de kommunala skolorna, att varje skilsmässa mellan två muslimer måste godkännas av en imam, bara för att nämna några.

Att dessa krav dyker upp, är knappast förvånande. Med allt fler muslimer i Sverige kommer också kraven. Muslimska förbundet i vårt land, som är en växande skara, representerar idag ca 70000 personer.

Aftonbladets krönikör Lena Mellin kommenterar det hela med att: "Kraven på särbehandling är praktgödsel för rasister och muslimhatare, för rasismen pyr under den polerade svenska debattytan". Vilka är det som är rasister då? Är det jag, som är emot det mångkulturella samhället..jag som inte förstår det fantastiska?
Vad jag däremot förstod, var att sådana här krav skulle komma, i takt med att antalet muslimer växer konstant i Sverige. För övrigt är Lena Mellin synnerligen dåligt påläst. Hon verkar uppriktigt förvånad när Mahmoud Aldebe vill att religionen ska styra samhället. Men det är just det som är poängen för många muslimer.
Hallå, dags att vakna eller?

1 Comments:

At 3:21 PM, Blogger Erik said...

Idag är muslimerna så pass svaga i Sverige att dom ber politikerna om förändringar. Om den förda politiken inte ändras kommer dom inom loppet av några decennier att KRÄVA förändringar, för att sedan TVINGA sig till dom med våld och inte politikerna lyder.

 

Post a Comment

<< Home