Friday, April 14, 2006

Rasism och främlingsfientlighet


Det förekommer ofta att vi diskuterar politik på min arbetsplats. För det mesta är det givande samtal som förs. Vad som däremot är mindre givande, är, att när man talar om att man sympatiserar med Sverigedemokraterna, blir man kallad för rasist och andra otrevliga tillmälen. Detta devalverade uttryck, som så ofta används av meningsmotståndare.

Rasism är att olika människoraser har olika värde och bör ha olika ställning i samhället. Sverigedemokraterna står inte för rastänkande som politisk utgångspunkt.

Jag har ett lysande exempel, som till stora delar liknar vad vi kan kalla rasism. Det är vår kära Mona Sahlin, som uttalde sig i en tidningsintervju (Göteborgsposten, 22 oktober 2000). Hon tyckte att: "Om två lika meriterade personer söker ett jobb på en arbetsplats med få invandrare, ska den som heter Muhammed få jobbet". Mig veterligen måste då en gräns dras mellan de som anses vara svenskar och de som anses vara invandrare. Så, vem är rasisten?

Ska jag och många med mig, som vill verka för det svenska folket och dess kultur bli kallade för rasister? Det är våra politiker och makthavare som så fullständigt ignorerar den folkliga opinionen och som med lagstiftning tystar kritiker och tvingar svenskar att anpassa sig till det nya samhället, som har bidragit till det klimat som råder i det här landet. Just den politik som förs i Sverige idag, ökar, snarare än minskar de främlingsfientliga stämmningarna i samhället.

Främlingsfientlig är även det, ett devalverat uttryck som används mot bla Sverigedemokrater. Är inte åsikterna "rasistiska",eller "nazistiska", så är det "främlingsfientliga", eller gärna alla tre uttrycken tillsammans. Det senare epitetet sätts gärna på kritikerna, dvs alla de svenskar som inte uppskattat de senaste decenniernas monumentala misslyckade invandringspolitik.

Summa summarium..de som beskyller Sverigedemokraterna för att vara "rasister", "främlingsfientliga", har fördomar, och mot fördomar hjälper bara saklig information och kunskap. Denna information och kunskap har vi i Sverigedemokraterna. Ta del av denna, inför valet i höst!

1 Comments:

At 3:49 AM, Anonymous Anonymous said...

Sant så sant.

Kvotering är diskriminering eftersom man låter statliga bestämmelser gå före annat. Vid lika meriter ska lottning tillämpas.

 

Post a Comment

<< Home