Monday, April 10, 2006

"Den svarta dagen i postens historia"

Kom hem glad i hågen från jobbet idag. Ögnade som vanligt igenom dagens post. Det var som vanligt mest reklam och räkningar...och så den lilla tidskriften Seko Posten,som kommer någon gång varannan månad till oss som är med i facket. Ärligt talat står det inte mycket vettigt i denna supertunna tidskrift, och dagens exemplar var inget undantag.
Under avdelningen "Ordföranden har ordet", kommenterades utdelningen av Nationaldemokraternas reklamutskick till folk i stockholmsområdet.

Vår lokale ordförande beskrev Måndagen den 27 mars som en svart dag i postens historia. Den dagen som brevbärarna tvingades dela ut nazistisk propaganda.
Han hänvisar till att posten har vissa grundläggande värderingar,och att i och med att posten valt att dela ut detta utskick,har dessa värderingar kränkts.

Jag förstår inte alls detta resonemang. Postens jurister har tittat på materialet,och konstaterat att det inte stred mot mot svensk lagstiftning, och att det inte har varit kränkande mot något eller någon. Inte ska vi som jobbar på posten leka någon slags "åsiktspolis", och censurera material som ska ut till folk. Vi ska bära ut post och reklam till folk, punkt och slut! SEKO är inne på en farlig väg, när man börjar sätta sig över yttrandefriheten.

Avslutningsvis kan sägas att tidskriften hamnade där den skulle..i papperskorgen!

1 Comments:

At 2:01 PM, Blogger Erik said...

Kommunalarbetaren bjuder inte heller på någon särskillt spännande läsning. Kanske inte så konstigt då den typiske kommunalaren är ett medelålders fruntimmer.

 

Post a Comment

<< Home