Wednesday, June 06, 2007

Expo i ett nötskal

"Var fanns polisen?" Den frågan ställer sig Daniel Poohl, chefredaktör på tidningen Expo.
Ett flertal grupper hade sökt tillstånd att demonstrera under nationaldagen, och en massiv polisinsats skulle garantera säkerheten.
Demonstrationen som fått tillstånd, kallas för "Folkets marsch", och arrangeras av olika högerextrema grupperingar. Man kan tycka vad man vill om detta, och det gör verkligen Daniel Poohl på sitt och Expos speciella sätt.
Det fanns naturligvis motdemonstranter på plats och då företrädesvis AFA-anhängare. Nu är ju inte dessa människor världens mest fromma och oskyldiga individer. Nu väljer ändå Expo ensidigt att ge skulden till de oroligheter som uppstod vid demonstrationen, på svenska motståndsrörelsen.

För mig är det självklart att ALLT våld ska fördömas, hårt och skoninglöst. Oavsett om det kommer från höger eller vänsterhåll. Daniel Poohl ondgör sig över att polisen saknades när civila angreps. "Har polisen koncentrerat sig så mycket på att hålla koll på våldsamma motdemonstranter att den glömt att säkra civila stockholmares säkerhet?" Svaret på den frågan är kanske ett ja. För säkerhets skull ska vi kanske tillägga att benämningen "våldsamma motdemonstranter" förmodligen är lika med AFA-anhängare. Varför inte kalla saker för deras rätta namn? För vad dessa anhängare sysslar med, vet väl varenda människa, inklusive Daniel Poohl på Expo?

1 Comments:

At 10:15 AM, Blogger Weine Berg said...

Vad Expo sysslar med är väl ett slags försök att legitimera våldsvänsterns existens egentligen. Men expos framtid ser synnerligen mörk ut. Ju fler SD når ut till, desto mer oskyddat står expos insinuationer och påståenden om partiet.

 

Post a Comment

<< Home