Monday, March 26, 2007

Inte diskriminering....

Nekades jobb- för att han var stockholmare.

Magnus Ahlin, IT-konsult, från Stockholm, nekades jobb...för att han är stockholmare. Ja, du hörde rätt. Ahlin jobbade tidigare som projektledare och teknikinförmatör på ett konsultföretag som hettte Semcon i Kista. I och med IT- kraschen blev Magnus arbetslös.
Han flyttade ned till Trelleborg och öppnade en tapasbar. Hans gamla arbetsgivare sökte folk i grannstaden Lund, och med de goda meriter Magnus hade, ansåg han sig ha goda möjligheter att få jobbet.

Anledningen till att han inte fick jobbet, var således att han var stockholmare. Han framstod, enligt gruppchefen på Semcon, Linus Magnusson som "väldigt stockholmsk, både i ansökan och telefon". Magnus ansökan andades gott självförtroende, och sånt uppskattas inte här. " Här gillar man folk som är lågmälda och timida".

Enligt diskrimineringsombudsmannen DO, räknas inte stockholmare som en etnisk minoritet och kan därför nekas jobb med hänvisning till ursprunget. Inte diskriminering således..

Enligt mig, så luktar det diskriminering lång väg. Hade det varit en person av utländskt härkomst, hade nog DO agerat med kraft och pondus. Det är minsann skillnad på folk och folk...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home