Wednesday, May 31, 2006

Centrum Mot Rasism

Nu i dagarna har det framkommit att Centrum Mot Rasism chefen Amina Ek får sparken. Styrelsen säger att man tappat förtroendet för chefen. Anledningen är bla flitigt taxiresande till jobbet och felaktiga ekonomiska beslut.

Centrum Mot Rasism är en ideell förening som grundades 2003, efter initiativ från statligt håll (migrationsverket). Föreningens inkomster sedan starten är statliga bidrag.

Här följer ett litet axplock vad föreningen sysslat med: * Man kritiserade lanseringen av glassen "Nogger Black", och ansåg att det anspelade på rasism.

* Grundaren Miguel Benito, numerad avhoppad CMR-medlem, kritiserade ledningen för att slösa bort de allmänna anslagen till föreningen, på drygt 5,5 miljoner kronor per år på omkostnader för styrelsen.

* 3 kvinnliga styrelseledamoter anklagar en manlig styrelseledamot för sexuella trakasserier.

* En granskning från Svenska Dagbladet visade att föreningen dels är inaktiv och dels slösat bort en stor del av bidraget.

* Den 17 Juli 2005 avslöjades att CMR revisor och rösträknare, socialdemokraten Saled Tagavi, i både tingsrätt samt hovrätt dömts för valfusk.
En lång och föga smickrande lista för en förening som drivs med statliga medel. Personligen tycker jag CMR känns fruktansvärt onödig och överflödig, och bör genast slängas på soptippen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home