Monday, June 26, 2006

Gatuvåldet

Läste en artikel i Aftonbladet om det oprovocerade ungdomsvåldet i Malmö.
En man som heter Tomas Svensson, vars son just gått ur nian, blev på sin avslutning brutalt misshandlad utan någon egentlig anledning.
En kille som enligt sin far, varit kamratstödjare i alla år och arbetat mot mobbning och våld i skolan, råkade ut för detta totalt meningslösa våld. Detta våld som leder till otrygghet och segregation är alldeles för välkänt i Malmö och en del andra städer.
Enligt den misshandlades kompisar var orsaken till våldet, "att han var blond, och svarade på tilltal". Mer behövs alltså inte idag, för att man ska bli brutalt nedslagen.
Det är just denna verklighet i Sverige idag, just nu, som våra politiker väljer att blunda för. Hur fjärmad från verkligheten får man lov att bli? En vanlig syn i Malmö idag

Precis som pappan säger, behövs många ytterligare insatser sättas in. När behagar våra politiker agera? Hur länge får vansinnet fortsätta? Det är inte acceptabelt med en vardag, fylld av hot, misshandel och rån.

1 Comments:

At 11:10 AM, Blogger itsweden said...

Flickan i Södertälje som blev beskjuten, hennes pappa fick inte komma till tals på det sättet i aftonbaldet eller annan media liksom en person som jag känner som har fått smaka på det mångkulturella samhället.

Jag tror att följande undergivna rader kvalificerade honom -
" Det hela känns som ett praktmanus till en nazistisk propagandafilm, alla ingredienserna finns där.

Våldet leder till otrygghet och segregation. Med en "vi och dom"-mentalitet där medborgargarden i Limhamn, gated communities och ytterlighetspartier framstår som alternativ om man vill känna sig trygg i sin hemstad. Om inte problemen löses får vi just det samhället, och vem vill det?"

Han anser alltså inte att partier som har en mer tolerant syn på invandrarrelaterat våld att dom är ytterlighetspartier.

På samma sätt så fick två flickor som utsatts för en mycket brutal gruppvåldtäkt uttala sig i TV3 (efterlyst) eftersom dom hade en undergivenhet mot mångkulturen.

Det antirasistiska budskapet i det fallet var att våldtäkterna inte är så farliga i samhället och ingen anledning till att börja lyssna på extremhögern.

 

Post a Comment

<< Home