Saturday, December 01, 2007

Hyckleri

Vi inom Sverigedemokraterna blir ofta, och då menar jag väldigt ofta, beskyllda för både det ena och andra. Man är invandrarfientlig, främlingsfientlig, odemokratisk och tom nazist. Ur en aldrig sinande källa, spyr meningsmotståndare ut sitt förakt. Ett förakt för att det finns folk, som råkar ha en annan åsikt. Man stöter på detta dagligen, i jobbet, på gymmet och tom i kommunfullmäktige, där jag sitter. För mig innebär demokrati en levande debatt, där man trots meningsskiljaktigheter, behandlar varandra med respekt. Tycker man däremot att ordet demokrati står för när man tycker precis likadant...då anser åtminstone jag, att man är en aning snett ute.
Just frågan om invandringen är ständigt en het och mycket känslig fråga. Det ska väl erkännas utan omsvep, att det är något av en huvudfråga för SD. Taket i Sverige har varit, och är fortfarande mycket lågt, när det gäller en nyanserad debatt. Att invandringen kostar enorma summor pengar, utanförskap och kriminalitet råder väl ändå inga tvivel om? Trots detta, blundar de flesta politiker...och de tycks tro, att blundar jag bara tillräckligt hårt, så försvinner problemen. De talar sig varma för det mångkulturella, men i ärlighetens namn, hur många bor själva i invandrartäta områden? Hyckleriet vet inga gränser..

Och på tal om hyckleri. I programmet "Uppdrag Granskning" inför valet år 2002, förekom en hel del uppseendeväckande uttalanden från politiker. För att friska upp minnet, kör vi dem i repris:

"Muslimer är bra på två saker- att föda barn och utnyttja systemet". (Christer Ewe, moderat kommunpolitiker i Kristianstad)

"Det som är livsfarligt är muslimerna. Deras syn på världen är en otäck syn. Släpper man in mer såna får man bara problem i samhället. Det står jag för. Muslimerna är ett hot". (Ingemar Hulting, socialdemokratisk kommunpolitiker i Kristinehamn)

"Jag har jobbat ett halvår i en bananrepublik. Jag har fått nog av dem". (Ulf Björkman, moderat ordförande i Solna)
"Sex små kolsvarta barn och en frodig mamma som inte talar svenska". ( Ulf Björkman, moderat ordförande i Solna)

"På senare år är det ju mycket såna där som Pinochet inte hann med. Mycket såna där latinamerikanska". (Peter Kvist, moderat kommunpolitiker i Köping)

Alla dessa kommentarer sades, när politikerna trodde att filmkameran var avstängd. Det är häpnadsväckande, men knappast förvånande. Och som sagt, ett passande ord är hyckleri. Tänk på detta till nästa gång, när ni kallar oss Sverigedemokrater för odemokratiska. Kanske till nästa gång, det ska till och debatteras i någon kommun, om rasism och främlingsfientlighet. Sopa rent framför egen dörr, tack!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home