Tuesday, August 21, 2007

Folkhemsrasist?

Expressens ledare idag (21/8) skriver Ann-Charlotte Marteus om den sk "folkhemsrasisten". Det handlar om hur illa ungdomar tycker om muslimer, homosexuella samt judar. Hon hänvisar till en studie, gjord av Jens Otterbeck och Pieter Bevlander.
Naturligvis får sig Sverigedemokraterna en släng av sleven. Detta så intoleranta parti, som bland annat har fräckheten att kritisera muslimernas kvinnosyn. Islamafobi lider man tydligen av då..

Statsvetaren Lisbeth Lindeborg har tidigare skrivit om detta så "känsliga ämne". Hon anser, till skillnad från våra grannländer och stora EU-länder sopar Sverige obekväma frågor under mattan. Sverige hör till de länder i Europa som präglas av en snevriden och konfliktskygg debatt om islam. I vårt land attackeras företrädare för en konstruktiv kritik av islam, och de utpekas som islamafober i syfte att skrämma dem till tystnad.
Nyligen antog FN:s råd för mänskliga rättigheter en resolution som i princip förbjuder kritik av islam. Detta är en skandal, eftersom FN-rådet borde veta att mänskliga rättigheter är till för att skydda individer, inte skydda religioner.

Ann-Charlotte Marteus bidrar verkligen inte till att höja nivån på diskussionen i Sverige







.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home