Sunday, October 22, 2006

Dags att skrota CMR?

Regeringen och integrationsminister Nyamko Sabuni kommer att stoppa det årliga stödet på 5,5 miljoner kronor till Centrum mot rasism (CMR).
Inte en dag för tidigt kan tyckas. Denna statsfinansierade pajasorganisation som till största delen har ägnat sig åt, att bränna skattebetalarnas pengar på dyra konferenser, svindyr kontorsinredning och en hel hop fiaskobetonade kampanjer.
Vem minns inte attacken på GB-glassen Nogger Black, som enligt CMR var diskriminerande mot mörkhyade personer? Detta tafatta försök, som skulle göra gällande, att det var rasistiskt. Ärligt talat..man visste knappt om man skulle skratta eller gråta.
Det hade väl gått för sig, om det hade handlat om en oberoende förening, men i CMR:s fall, handlar det om en statsfinansierad organisation.

Att stoppa det årliga stödet är ett steg i rätt riktning. Nästa naturliga beslut, är att skrota sådana här överflödiga organisationer, som bevisligen inte har haft speciellt mycket matnyttigt att komma med.

3 Comments:

At 2:49 AM, Blogger Erik said...

Sedan ska vi inte heller glömma deras klagasång om hur rasistisk Kolmårdens djurpark var. Som du säger, inte ern dag för tidigt.

 
At 3:37 AM, Blogger comicon said...

må så vara att cmr har gjort en och anan tabbe, men hur du legitimerar avskaffandet av statligt finansierade antirasistiska insatser med detta är bara tragiskt. antirasismen behövs, särskilt med sverigedemokraternas framgångar.

 
At 1:58 AM, Blogger jörgen said...

t-boy..tala om för mig, vilka bra saker som Centrum mot rasism har gjort?Att föreningen bara finns, räcker liksom inte till i mina ögon.Att tycka att en glass som bär namnet Nogger Black, kan vara rasistisk, är för mig en gåta.

Man behöver inte vara speciellt begåvad, för att förstå, att denna statsfinansierade organisation, har sysselsättningsproblem.

 

Post a Comment

<< Home