Sunday, September 03, 2006

Varning för gängbråk

Mordet på en 16-åring i Örebro, kan vara starten på ett gängkrig i Sverige. Så säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.
Bakgrunden är att den 16 årige killen var inblandad i en uppgörelse vid Vivalla sportcenter. Via en videofilm som sprids på internet, visar hur 16-åringen slår slag efter slag i ansiktet på en 15-årig grabb. Ca 20 personer står och ser, samt hejar på, medan misshandeln fortsätter.
Den slagne förs blodig till sjukhus, och när familjen anländer, och ser hans fullständigt sönderslagna ansikte, brister det för hans 17-åriga storasyster. Hon åker hem till 16-åringens bostad, beväpnad med en kniv, och sticker honom. Han avlider senare av skadorna.

Så Jerzy Sarnecki har då äntligen vaknat upp ur sin mycket tunga törnrosasömn. "Bråken mellan ungdomsgäng ökar, och våldet blir grövre". "Vi ser en ökning av av den här typen av bråk mellan två ungdomsgäng". Men snälla Jerzy...säg något jag inte känner till istället. När det var rena kravaller i Ronna för ett tag sedan, och polisstationen blev beskjuten, kallade du det "pojkstreck".

Denna tragiska händelse som nu har hänt i Örebro, är något som sprider sig som en löpeld genom Sverige. Det bildas ghettoområden, som nästan bara tidigare har förekommit i storstäderna, finns nu även i mindre städer.Vad vi ser, är mångkulturens baksida och allt vad det för med sig. Arbetslöshet, kriminalitet, bidragsberoende.. Folk som inte känner någon samhörighet eller lojalitet med det svenska samhället.

Är du orolig Jerzy Sarnecki? Det borde du nog vara. Sent ska syndaren vakna..... ?

Sovit gott?

2 Comments:

At 3:37 AM, Anonymous Anonymous said...

Det kommer snart en post om situationen i Vivalla på min blogg, ha ögonen öppna!

Bra skrivet!

 
At 9:54 AM, Blogger Erik said...

Här är filmen för den som vill se:
http://tinyurl.com/rzjxr

 

Post a Comment

<< Home