Wednesday, August 02, 2006

Trovärdighetsproblem för vänstern

I ett debattinlägg i Aftonbladet idag (060802) skriver Christer Enander om den svenska vänstern. Vänstern som vänder nyfattiga och pensionärer ryggen.
Ensamstående tvingas gå till socialen, fattiga har inte råd att laga sina tänder, uteliggare och tiggare på gatorna, människor som ligger och ruttnar bort på ålderdomshem och matas med sömntabletter redan efter lunch för att inte vara arbetskrävande, eftersom personalen är så starkt nedskuren att ingen orkar. Detta är Sverige år 2006.

Allt detta blundar den svenska vänstern inför, och det har blivit ett trovärdighetsproblem. Problem i den bemärkelsen, enligt Christer Enander, att svensk vänster ensidigt ägnar sig åt att lägga all möda på utrikespolitiska utspel. Ett av många exempel, är den nuvarande konflikten i mellanöstern. Då vaknar vänsterfolket till, och som Enander skriver: "Då står solidariteten i givakt, demonstrationstågen och uppropen avlöser varandra med samma säkerhet som högvakten vid Stockholms slott".

Svensk vänster är, och kommer aldrig att vara trovärdig. Var finns solidariteten när det gäller vår svenska befolkning?

Läs mer här

2 Comments:

At 5:12 AM, Blogger Robsten said...

Vänstern har väl en tendens att ägna sig åt feministiska utspel också, i stället för de frågor du tog upp. De bryr sig mer om en kvinnlig presumtiv styrelseledamot från Djursholm än en kvinnlig stålverksarbetare från ...tja finns det några stålverk kvar?

 
At 6:06 AM, Blogger jörgen said...

Visst sysslar de med feministiska utspel..också.
Vad jag reagerade på, är att det verkar viktigare att starta upprop och demonstrera mot alla vänstersympatisörers hatobjekt, Israel.

När det ser ut som det gör i Sverige idag, kan man tycka, att det borde komma i första hand.
Vänstern tappar i trovärdighet, och förhoppningsvis visar det svenska folket vad det anser om den saken,när väl valdagen är här.

 

Post a Comment

<< Home