Thursday, August 17, 2006

Våra pensionärer

Under en debatt i Halmstad, blev pensionärspartiet SPI, och dess partiledare Brynolf Wendt, anklagade för främlingsfientlig argumentation. Anledningen var att Wendt, gick till hårt angrepp mot äldreförsörjningsstödet, som bla invandrare över 65 år får. Hans argumentation gick ut på, att han ansåg, att de svenska pensionärernas intressen borde komma i första hand.

Socialdemokraternas listetta i kommunvalet, kommunrådet Ingegerd Sahlström tar bestämt avstånd från Brynolf Wendts uttalande, och har svårt att se ett samarbete med ett främlingsfientligt parti. Att ställa två grupper mot varandra, är långt ifrån en socialdemokratisk grundsyn, meddelar hon vidare.
Varför skulle det egentligen vara ett problem? Diskuterar man budget och ekonomi i en valrörelse, ser åtminstone inte jag några större problem med detta.
Ett högst rimligt krav, är väl ändå att våra svenska pensionärer, ska ha det lika bra som invandrare.

Valet 2006 närmar sig. Vad ska alla Sveriges fattigpensionärer säga, som fick den astronomiska summan av 33 kr i påökning av sossarna? Många utav dessa fattigpensionärer har en dålig pension, som ligger på drygt 5500 per månad. Hur ska det gå för dessa människor, när vattenräkningen kommer, när elräkningen kommer, när TV-licensen ska betalas, när telefonräkningen dimper ner? Sen finns det något som heter oförutsedda utgifter också...

Ska det vara rasistiskt, att sätta våra svenska pensionärer främst, Ingegerd Sahlström? Folk som har slitit för detta land, och betalat skatt i hela sitt liv. Är det rimligt att de ska behöva leva på fallrepet?

Eftersom de svenska pensionärerna är en grupp, vars villkor har försämrats mer än andra grupper i samhället, vill vi Sverigedemokrater föjande:

-- Kraftigt höja pensionerna för de pensionärer som har det sämst ställt.
-- Större valfrihet och öka resurserna inom äldreomsorgen och hemtjänsten.
-- Inrätta en pensionärsminister som tillvaratar våra pensionärers intressen.

2 Comments:

At 3:06 AM, Anonymous Anonymous said...

SD och SPI borde helt klart göra gemensamsak och gå samman!

 
At 2:32 PM, Blogger jörgen said...

Kanske det...en hel del av de bägge partiernas åsikter, överensstämmer väl med varandra.
Jag tycker i allafall att Brynolf Wendt hör hemma i SD.

 

Post a Comment

<< Home