Monday, July 17, 2006

Hizbollah-Guds Parti

Hizbollah bildades av shiamuslimer i samband med Israels invasion i Libanon 1982. Grundarna inspirerades av den islamiska revolutionen i Iran, där fientliga budskap mot Israel ingick i retoriken. Regimen i Teheran har också bistått rörelsen med finansiering och vapen.

Grupper med anknytning till Hizbollah antas ligga bakom både kidnappningar och själmordsdåd mot västerländska mål i Libanon under inbördeskriget på 1980-talet.
Varken Hizbollah eller Hamas är acceptabla, eftersom deras mål är oacceptabla. Organisationerna är viktiga beståndsdelar i den islamiströrelse som har som främsta mål att skapa ett globalt totalitärt styrelseskick liknande de som finns i Iran och Sudan, och som fanns i Afghanistan under Talibanstyret. Dessutom finns målet att utplåna staten Israel.

Hizbollah är, och kommer alltid att vara en terroristorganisation, som har gjort sig kända genom otaliga självmordsbombningar, bombattacker och kidnappningar av utländska journalister. Några av de mer kända attentaten var den självmordsattack som dödade 241 amerikanska marinsoldater i Beirut 1983, och kidnappningen av CIA-chefen William Buckley, året därpå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home