Friday, August 03, 2007

Masoud Kamali har talat igen.

Masoud Kamali har tagit till orda igen. Han har reagerat starkt på att ett nytt integrationsprogram är på gång, och att regeringen nu vill införa språktester och liknande kravpolitiska "innovationer" för "invandrarna".

Han skräder inte orden, och kallar det bla för främlingsfientlig integrationspolitik. Hur i herrans namn kan det vara främlingsfientligt att ställa krav, på att människor som har tänkt sig en framtid i Sverige, ska lära sig det svenska språket?
Språket är nyckeln till ett nytt land, till gemenskap, utbildning, arbete och välstånd. Man får aldrig vara rädd att ställa krav, för rimliga sådana är knappast rasism. Men som vanligt är takhöjden i den svenska debatten skrämmande låg, och herr Kamali bidrar verkligen inte till att höja nivån.

Sen att integrationsminister Nyamko Sabunis förslag endast bottnar i ett "röstfiske" står väl uppenbart för de flesta. Folkpartiet har ju för vana, eller ska vi kalla det ovana, att slänga in sådana här förslag, för att få upp partiets siffror.

Folk som kommer till vårt land, bör inte enbart känna till sina rättigheter, utan även skyldigheter. Självklart för de flesta, inte för Masoud Kamali.

2 Comments:

At 11:19 PM, Blogger Robsten said...

En länk vore inte helt fel.

 
At 1:12 AM, Blogger jörgen said...

www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,1132026,00.html

 

Post a Comment

<< Home