Wednesday, July 11, 2007

Glenn Hysén inviger pridefestivalen

I dagens nummer av Aftonbladet berättas det att Glenn Hysén ska invigningstala på den årliga homofesten, Pridefestivalen.
Till saken hör, att för några år sedan, blev Hysén antastad av en homosexuell man på en flygplanstoalett i Frankfurt. Han tog ett skamgrepp rakt mellan benen, och Glenn klippte till för kung och fosterland.

Våld ska aldrig försvaras, men jag kan förstå Glenn Hysén. Hade en vilt främmande karl gjort likadant på mig, hade nog smockan hängt i luften. RFSL:s dåvarande förbundsordförande såg sin chans, att anspela på hur synd det är om alla homosexuella. Hyséns beteende var oförsvarbart. Han undrade vidare om han skulle reagerat likadant, om det vore en kvinna som gjorde samma sak. Nu vet jag inte om frågan ställdes till Glenn, men för egen del..varför inte?

Om man läser mella raderna, så var våldet från Hysén, ett tecken på homofobi. Ett ord som gärna används på folk, som inte anser att homosexualitet är något naturligt. "Han har gjort en spännande resa", säger Sofia Sjöö, ordförande för Stockholm Pride. Gäääääääsp...

2 Comments:

At 4:55 PM, Blogger itsweden said...

Rätten att försvara sig finns väl fortfarande kvar? Det finns en hel del annars att säga om de som fördömde Glenns rätt att försvara sig.

 
At 12:28 PM, Blogger Erik said...

Homosexuella är en förtryckt minoritet, ni vet sådnna där som det är synd om.

Och då dom blir så illa behandlade av majoritetssamhället måste dom ursäktas när dom gör något dumt. (Precis som stenkastande invandrare i Rosengård.)

/ Erik, med ironihatten på.

 

Post a Comment

<< Home